Eerste editie 7DagenCirculair in Utrecht

Rieta Aliredjo /// 7 maart 2017

Video: Een bedankje vooraf aan de partijen die 7DC – Utrecht mogelijk maken.

Met dank aan de ondersteuning van Cirkelstad en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) wordt de eerste editie van 7DagenCirculair werkelijkheid! In december werd bevestigd dat binnen het Duurzaam Door programma van de Provincie Utrecht wij de Week van de Circulaire Economie op school mogen organiseren. 

Spelenderwijs leren is de beste manier! Het is belangrijk dat kinderen bewust worden van de wereld om hen heen. Warenhuisje zorgt hier met het lesprogramma 7DagenCirculair voor.

Maarten van Dongen
Projectleider NMU

Video: De gastdocenten

Alle stakeholders verzamelen

Het geloof in co-creatie met onze stakeholders komt tot uiting in 7DagenCirculair. Alle partijen zijn betrokken. Het begon met een financiële bijdrage van NMU verkregen via Cirkelstad gemeentesecretaris Rutger Büch. Dit maakte het mogelijk om het programma zonder bijkomende kosten aan te bieden aan een basisschool. Na een korte zoektocht was de match met basisschool KSU-Wijzer aan de Vecht snel gemaakt. Er stond al een Week van de Techniek in de agenda, met als thema afval en recyclen. En mooie match met 7DagenCirculair dat we voor deze kleine en fijne school mochten programmeren voor de 41 leerlingen van groep 6, 7 en 8. 

Toen eenmaal helder was dat de week van 13 t/m 21 maart plaats zou vinden, was het concretiseren van de afspraken met de gastdocenten en circulaire ondernemers, die een workshop zullen verzorgen de volgende stap. Een belangrijk element van het programma is de leerlingen inspireren met datgene wat er in de ‘buitenwereld’ gebeurt. Het plaatje werd dus echt compleet toen we de toezegging van Eneco Energycampus kregen voor een bedrijfsbezoek en programma op locatie.

Zonder teamwork geen 7DagenCirculair

We zeggen niet alleen dat samenwerken belangrijk is, we handelen er ook naar! Een heel team aan ondernemers helpt, deels op vrijwillige basis, mee in de voorbereiding en uitvoering van deze editie van 7DagenCirculair.

De ondernemers die aan deze editie een bijdrage leveren zijn:

  • Agustina Turchetto (Aeronave Visual)
  • Esther de Vries (Aan de basis, ouders en school)
  • Arnoud van den Heuvel
  • Elena Serrano González (Yo Escribo)
  • Arjen Ulrich
  • Joris Petterson (E-wastearcades)
  • Margreet van Tricht (Upcycled)
  • Rieta Aliredjo (RinetiC-Warenhuisje)
  • Olga Timmer

Update: lees hier hoe de week eruit heeft gezien