Education Fairy op symposium Duurzaam Door NMU

Esther de Vries /// 1 juni 2017

​Wil je onze Education Fairy zijn? Degene die ons de weg wijst in onderwijsland. Dat werd mij begin november gevraagd en een half jaar later sta ik op maandag 29 mei te pitchen op het podium van het symposium ‘Duurzaam Door’, georganiseerd door NMU. Een tikkie buiten mijn comfort-zone vertel ik in 3 minuten over Warenhuisje en het lesprogramma 7DagenCirculair. Veel te kort natuurlijk, er valt zoveel te vertellen!

Pilot in Utrecht voedt onze ambities

Dankzij (financiële) ondersteuning van o.a de NMU en andere stakeholders, konden we in Utrecht een pilot van 7DagenCirculair uitvoeren bij KSU-Wijzer aan de Vecht. Tijdens de pitch en de Break-out sessie hebben we onze ambities kenbaar gemaakt. Want na onze eerste successen weten we het zeker, we willen Duurzaam Door! Dóór met het ontwerpen van het online platform Warenhuisje.nl, waar kinderen online binnen de eigen omgeving spullen kunnen ruilen: Koningsdag, het hele jaar door. Maar we willen ook dóór met het vormgeven en verder ontwikkelen van 7dagenCirculair. En wat ons betreft kan het ook 3dagenCirculair of 5dagenCirculair worden.

Graag praten we verder bij organisaties en scholen om het programma op maat aan te bieden. Met de pijlers: bewustwording, creativiteit, sociale vaardigheden en ondernemerschap willen we jonge burgers kennis laten maken en begrip van de circulaire economie bijbrengen.

Zonder relatie geen prestatie

De break-out sessie hebben we samen met IVN vormgegeven. We hebben onze programma’s gepresenteerd aan een groep geïnteresseerden, waaronder zelfstandige ondernemers, medewerkers van NGO’s en overheid. Na de presentatie voerden wij het gesprek over de do’s en don’ts en over het vergroten van de impact bij leerlingen in het PO en het VO.

En, zoals leerlingen al weten, bereik je meer als je het samen doet. Zonder relatie, geen prestatie. Een tiental deelnemers van het symposium vulde ons kaartje in om in contact te blijven of mogelijk te investeren in vervolgstappen.

Niet aanwezig kunnen zijn? Lees hier het verslag op de site van de NMU. En contact opnemen met ons is natuurlijk doorlopend mogelijk. We houden jullie graag op de hoogte van de vorderingen van Warenhuisje en 7DagenCirculair. Samen pakken we duurzaam door! Doe je mee? Vind ons online op warenhuisje.nl, 7dagencirculair.nl of volg ons op Facebook, Twitter, Instagram.